KUNSTPORTALENS INDHOLD

 • Fire temaer, der egner sig til undervisningsforløb på tværs af fag.
 • Kunstværker fra Louisianas samling af moderne kunst og samtidskunst med tekster til hvert enkelt værk.
 • Fotografier af Louisianas bygninger som case for at se på arkitektur.
 • Relaterede kunstværker.
 • Spørgsmål og opgaver til hvert enkelt kunstværk og tema.
 • Film fra Louisiana Channel, hvor kunstnere selv fortæller om deres arbejde, eller film med Louisianas kunstformidlere, der introducerer et specifikt værk.
 • Prøv det – øvelser til kreative værksteder på skolen.
 • Perspektiveringer til verden omkring os.

BAGGRUND

Kunstportalen er skabt i et samarbejde mellem Louisiana Museum of Modern Art og Gyldendal. Kunstportalen giver mulighed for at gå på opdagelse i Louisianas samling med værker fra både modernismen og fra vores egen tid. Her er eksempler på markante internationale kunstnere, der eksperimenterer inden for forskellige medier og værktyper som fotografi, maleri, skulptur, video og installationskunst. Få også redskaber til at arbejde med moderne arkitektur ved at bruge Louisianas arkitektur som case og afsæt for analyser af andre bygninger og byrum.

BRUG PORTALEN

De enkelte kunstværker er ledsaget af værkbeskrivelser, elevopgaver samt supplerende visuelt materiale i form af relaterede værker og film med kunstnerinterviews og andet. De kreative opgaver lægger op til, at eleverne selv får fingre i materialet. Håndpluk værkerne fra temalinjen, eller vælg mellem de fire temaer:
 1. Hvad billedet betyder
 2. Arkitekturen omkring os
 3. Skab det nye
 4. Kroppens sprog

Kunstportalens målgruppe er 3. til 6. klasse, men også de ældre klasser kan have glæde af portalen. De fire temaer tager udgangspunkt i læreplanen for faget billedkunst og lægger samtidig op til undervisningsforløb på tværs af fag som for eksempel dansk, historie, natur/teknologi og musik. Teksterne er skrevet til eleverne. Under 'Lærer' kan du få uddybet temaet og dets relevans i skolen samt få idéer til, hvordan materialet kan indgå i undervisningen.

PÅ LOUISIANA

Kunstportalen åbner for, at eleverne kan fordybe sig i kunsten. Men det giver altid den største oplevelse at stå foran et kunstværk og mærke på egen krop, hvad det sætter i gang. Brug derfor gerne Kunstportalen inden dit besøg på Louisiana eller som opfølgning i klassen efter et besøg.

På Louisiana kan I udforske kunsten sammen med en kunstformidler eller på egen hånd. Nogle af forslagene til de praktiske øvelser kan I afprøve på stedet, og de kræver blot papir, blyant, kamera eller mobiltelefon. Andre kan I udføre hjemme i klassen eller i billedkunstlokalet med enkle materialer.

Kunstportalen er oplagt at bruge i samspil med Gyldendals fagportaler og er især tænkt sammen med Gyldendals Billedkunstportal 3.-8. klasse.